Šéfkuchař

Šéfkuchař Tomáš Šimové má vrozenou lásku ke gastronomii. Respektuje staré receptury i ikony současné michellinské gastronomie, ale jde svou cestou. Ať už při výrobě chleba, malovýrobě masných výrobků i samotném vaření v hrnci. Recepty ladí do vlastní chuti, kterou oceňují zejména znalci kuchařského umu. Ostruhy sbíral více než 15 let v nejlepších pražských restauracích – U Zlaté studně, Alcron, CODA, Field.

Rozlišuje používání sušeného a čerstvého bobkového listu, což řadí jeho pokrmy k těm mysticky zajímavým. Musí být natrhaný přímo u moře.

Ztotožňuje se s heslem šéfkuchaře Massimo Bottura: „Nejdůležitější ingrediencí šéfkuchaře je jeho vlastní mozek.“

Slovo šéfkuchaře:

„Šéfkuchař bez dobrého týmu nedokáže nic. Vždy je pro mě důležité, jakým je kuchař člověkem. Pokud mu nechybí pokora, vášeň k práci a je týmovým hráčem, je to můj člověk. Chuť je sice individuální, ale když vaříte s láskou, dokážete vyhovět téměř všem. Nezbytná je skvělá nálada v kuchyni, kterou se snažím trvale vytvářet podporou všech. Staráme se o hosty tak, jako bychom v restauraci seděli my sami. A my jsme hodně nároční...“